Начало » Новини » Светът » Фотоконкурсът, инспириран от Патриаршеския Храм на Света София в Константинопол, подчертава концепцията за Божията премъдрост

Фотоконкурсът, инспириран от Патриаршеския Храм на Света София в Константинопол, подчертава концепцията за Божията премъдрост

Автор: Александър Иванов

Интерпарламентарната асамблея по Православието и OrthPhoto стартираха миналата седмица фотоконкурс, вдъхновен от Патриаршеския Храм на Света София (Премъдрост Божия) в Константинопол. Участниците са поканени да изпратят снимки на храмове от цял свят, посветени на Божията премъдрост, независимо дали са православни или от други християнски деноминации.

Конкурсът е озаглавен Света София. Храмовете на Божията премъдрост в историята и по света. Участниците трябва да изпращат снимки, изобразяващи целия храм, а не само детайли от него.

Участието е безплатно и срокът за участие е до 31 май. Всеки участник може да изпрати най-много шест снимки на един и същ храм.

Журито се състои от фотографи, богослови и комуникационни експерти от православния свят – сред тях са г-н Аурелиан Ифтимиу от Румънската Патриаршия, директор на Basilica News Agency, както и г-н Пенко Скумов от България.

Наградите са на стойност между 100 и 500 евро.

За повече подробности – тук.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal