Университетът в Масачузетс ще бъде домакин на уебинар на тема „Климатичните промени като морален приоритет: Зеленият Патриарх“

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

Университетът в Масачузетс ще бъде домакин на уебинар във вторник, 23 март 2021 от 18:00 ч. (24 март 00:00 ч., българско време) на тема Климатичните промени като морален приоритет: Зеленият Патриарх.

Гост-лектор ще бъде Архидяконът на Вселенската Патриаршия д-р Йоанис Хрисавгис, теологически съветник на Вселенския Патриарх Вартоломей по въпросите за околната среда.

Какво научихме за връзката между религията и климатичните промени, особено в настоящия период на пандемия?

През последните десетилетия светът стана свидетел на тревожно влошаване на околната среда – със заплахата от изменението на климата, загубата на биологично разнообразие и замърсяването на природните ресурси, както и нарастващата пропаст между богатите и бедните, заедно с нарастващия неуспех в прилагането на политики. В същото време един религиозен лидер е превърнал грижата за творението в основен фокус на своето послание и служение.

Тази лекция ще обсъди въпроса как Православната Църква и нейният духовен лидер Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей, известен още и като „Зеленият Патриарх“, предлагат уникален принос за справяне с едно от най-належащите предизвикателства на нашето време.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎