Начало » Новини » Светът » «Това е вярата на православните» в Етиопия. Неделя на Православието в Храма на Свети Фрументий в Адис Абеба | VIDEO & СНИМКИ

«Това е вярата на православните» в Етиопия. Неделя на Православието в Храма на Свети Фрументий в Адис Абеба | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес в неделя на 21 март 2021 г., Свещената Митрополия на Аксум отпразнува тържествено с умиление и духовна радост големия празник на Победата на Православната вяра, според който Светата Църква празнува възстановяването на Свещените Икони, след един дълъг период на иконоборчество.

Центърът на празненствата беше Катедралния Свещен Храм на Свети Фрументий в Адис Абеба, където беше отслужена Тържествена Архиерейска Божествена Литургия от местния пастиреначалник Високопреосвещения Митрополит на Аксум г-н Даниил в съслужение с ефимерия на Храма Високопреподобния Велик Архимандрит г-н Хрисостом Барберис и в съучастие на православни вярващи от Етиопия, Гърция, Русия, Украйна и Сирия.

На Божествената Литургия присъстваха почитаемия председател на гръцката общност в Адис Абеба г-н Димитрис Сикас, преподаватели и ученици от училищата на общността.

След това, последва Лития със Свещените Икони около храма заедно с вярващите, които държава Свещените Икони в своите ръце. В края на Литията, Митрополит Даниил зачете по традиция Синодика на Православието, произнасяйки анатеми срещу различни лъжеучения.

Източник: Ἱερά Μητρόπολις Ἀξώμης Αἰθιοπίας | Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia | የአክስኩም ግሪክ ኦርቶዶክስ ሊቀጳጳስ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal