Начало » Новини » Светът » Създаване на „Център за изучаване на гръцки език и култура“ от Свещената Митрополия на Аксум

Създаване на „Център за изучаване на гръцки език и култура“ от Свещената Митрополия на Аксум

In other languages: GR – AM – EN

Превод: Йордан Георгиев

Свещената Митрополия на Аксум като участва в историческата годишнина и в честванията на 200-годишнината от избухването на Гръцката революция през 1821 г. обявява създаването на „Център за изучаване на гръцки език и култура“ в Адис Абеба, Етиопия.

Тази образователна програма е насочена към етиопци, чужденци и гърци, които не говорят гръцки и които ще работят или учат в Гърция, както и към хора, които желаят да знаят езика, историята и културата на Гърция.

Курсовете по гръцки език ще се предлагат напълно безплатно и ще се провеждат в Митрополитския палат (район Сидист кило) всеки четвъртък и събота от 17:00 до 18:30 ч. Началната дата на курсовете ще бъде обявена скоро.

Заявленията за участие (попълнен формуляр) или допълнителни разяснения относно образователната програма се изпращат по електронната поща на: [email protected].

Заявленията се подават до 04/04/2021.

След завършване на всяко ниво на обучение (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1 и Γ2 – Бел. прев.) обучените ученици или курсисти ще могат да участват в изпитите за удостоверяване владеенето на гръцки език, признати от гръцкото министерство на образованието и вероизповеданията.

Източник: Ἱερά Μητρόπολις Ἀξώμης Αἰθιοπίας | Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia | የአክስኩም ግሪክ ኦርቶዶክስ ሊቀጳጳስ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal