Сръбският Патриарх Порфирий освети реставрирания Честни Кръст на кралския Параклис Свети Андрей Първозвани | СНИМКИ

In other languages: ENSRB

Автор: Александър Иванов

В присъствието на престолонаследника Александър и принцеса Катрин Караджорджевич, Негово Блаженство Сръбският Патриарх г-н г-н Порфирий освети реставрирания Честни Кръст, който украсява купола на придворния Параклис на Свети Андрей Първозвани, покровител на кралската фамилия Караджорджевич.

След освещаването престолонаследникът Александър и принцеса Катрин проведоха дълъг разговор с Патриарха по редица актуални теми и въпроси, представляващи интерес за нацията и Църквата.

Негово Блаженство не за пръв път е в кралския дом, но за първи път се срещаме, откакто той пое свещеното си патриаршеско служение. Православната Църква на Сърбия и кралската корона са най-старите институции на нашия народ, които са го съхранили и направлявали през вековете. Сигурен съм, че ще продължим тази традиция да работим за общото благо заедно, с нашия Патриарх Порфирий, като духовен отец на всички нас” – каза престолонаследникът Александър.

В края на срещата Негово Блаженство благодари на домакините за тяхното гостоприемство и благослови престолонаследника Александър, принцеса Катрин и цялото кралско семейство.

Източник: royalfamily.org

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal