Секретарят на Бачковския Монастир – в листата на Слави Трифонов за Пловдив-област

Васил Апостолов

Четвърти в листата на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ за Пловдив-област е секретарят на Бачковския манастир Васил Апостолов. Името му нашумя през 2019-а, когато той спечели дело във ВКС и му бе присъдено обезщетение за сестра му, издъхнала при меле на пътя Пловдив-Асеновград.

Това бе прецедент, който преобърна съдебната практика за компенсациите на близки на загинали при катастрофи. След решението на висшите магистрати по казуса на Апостолов бе разширен кръгът на хората, които могат да получават обезщетения за свои близки, починали при пътни произшествия. По-късно Апостолов направи чешма-параклис в двора на манастира в памет на сестра си.

Сега обаче от божиите дела се впуска в битката за парламент.

„Искам да вляза в политиката, за да се боря за промени. А те са необходими във всички сфери. Нашите деца трябва да живеят в една по-уредена държава“, заяви Апостолов пред 24plovdiv.bg.

Листата на Слави за Пловдив-област бе регистрирана днес, неин водач е сценаристът Тошко Йорданов Хаджитодоров. Той е начело и на „Има такъв народ“ за Пловдив-град.

Източник: 24 часа

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal