Световният съвет на църквите ще отбележи Международния ден на жената с икуменическа молитва и специални размишления

Image: WCC

Автор: Александър Иванов

Световният съвет на църквите ще отпразнува Международния ден на жената на 08 март 2021 с икуменическа молитва, специални размишления за споделяне в социалните мрежи и дух на молитва за жените по целия свят. Това съобщава пресслужбата на Световния съвет на църквите.

Със своите икуменически партньори – включително Лютеранската световна федерация, ACT Alliance, Christian Aid – Световният съвет на църквите ще бъде домакин на съвместна молитва от жени в Икуменическия център в Женева на 8 март, който ще бъде достъпен в световен мащаб онлайн като част от седмичната молитва на ресурсите на ССЦ.

С нов творчески ресурс тази година посланиците на кампанията „Четвъртък в черно“ подготвиха специални молитви в подкрепа на жените, жертва на сексуална злоупотреба и насилие, и за да подчертаят международната солидарност за преодоляване на насилието, основано на пола. Молитвите ще бъдат достъпни като отделни виртуални „картички“ за седмицата, водеща до Международния ден на жената, с пълната колекция, издадена на 8 март.

Творче Боже, ние сме създадени по Твой образ и въпреки това нашето общество би казало, че някои стоят по-ниско от други“ – гласи една от картичките. „В този Международен ден на жените се молим за жените по целия свят и за многото роли, които те играят.

Международният ден на жената се отбелязва на 08 март всяка година, за да почете и отпразнува постиженията на жените, и да подчертае предизвикателствата и необходимостта от действия за постигане на равенство между половете.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal