Световният съвет на църквите ще отбележи една седмица в молитва по случай една година в пандемията от COVID-19

Автор: Александър Иванов

По случай една година, откакто Световната здравна организация обяви разпространението на COVID-19 за глобална пандемия, Световният съвет на църквите ще отбележи Седмица на молитва от 22 до 27 март 2021. Това съобщава пресслужбата на Световния съвет на църквите.

Седмицата ще отдаде време за молитва и размисъл както въху оплакването, така и върху надеждата, изразена и изживяна по целия свят през годината на безпрецедентно страдание, но също така и когато църквите са работили заедно по все нови начини за адаптиране, реагиране и придружаване общностите в психическите, физическите, икономическите, духовните и екологичните кризи.

В.и.д. генерален секретар на Световния съвет на църквите Негово Всеблагоговейнство проф. д-р Протойерей Йоан Саука описва предстоящата молитвена седмица като възможност да изживеем и предадем общата преданост на църквите към Христос.

През седмицата ще се събираме, за да предложим ходатайство, особено за най-уязвимите и за онези, които са на първа линия, грижейки се за тях често при тежки обстоятелства; и отново се ангажираме с активно състрадание спрямо това, което ни разделя, в служение на Онзи, Който е имал състрадание към тълпите и е служил за тяхното изцеление“ – разсъждава отец Йоан Саука.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal