Начало » Разни » COVID-19 » Света Гора: 31 потвърдени случая на заразени с COVID-19 монаси

Света Гора: 31 потвърдени случая на заразени с COVID-19 монаси

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

Двайсет случая на коронавирусна инфекция са открити на Света Гора. Случаите са при монаси от светогорските монастири, предава Εφημερίδα Μακεδονία.

Аристос Казмироглу, заместник-управител на Света Гора, каза, че 20-те случая се намират в Свещените Обители Неа Скити (към Монастира Свети Павел), Пантократор и Кариес, и в Обителта на Света Анна. Засега всички случаи са под контрол, с изключение на един заразен, който е хоспитализиран в Солун.

Открити са и други инфектирани – те са от келии, а не от монастири

Малко по-късно са идентифицирани още 11 случая, което увеличава броя на ковид заразените на 31.

Както заяви пред Πρώτο Θέμα Констандинос Докуслис, директор на Здравния център в Карея: Всички случаи на коронавирус са открити в келии, а не в обители. „Никакъв случай няма в монастир. В келии на Неа Скити (Нов Скит) към Монастира Свети Павел има 23 случая с бърз тест, а в Света Анна в една келия – 8 случая. Говорим общо за 31 случая. От тези случаи на заразени, беше нужно за четирима монаси да бъдат транспортирани и да се лекуват в болницата в Солун, като тяхното състояние вече се подобрява и съвсем скоро ще бъдат изписани. Където е необходимо правим тест. На всички изходи на Урануполис, Трипити и Йерисос всеки ден правим бързи тестове на всеки, който влиза“.

Същевременно ваксинацията на атонските монаси продължава.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal