Руският премиер Михаил Мишустин ще посети Атина по случай 200-годишнината от Гръцката революция

In other languages: ENGR

Автор: Doxologia INFONEWS

Министър-предеседателят на Руската федерация г-н Михаил Мишустин ще пости Атина на 24 март 2021 г. по повод двудневното официално честване на 200-годишнината от Гръцката война за независимост от 1821 г. Очакват се високопоставените гости, да посетят осъвременената  сграда на Националната галерия, с домакин премиерът г-н Кириакос Мицотакис и президентът г-жа Катерина Сакеларопулу.

Михаил Мишустин ще се срещне с министър-председателя на Гръцката Република г-н Кириакос Мицотакис в същия ден от своето пристигане, където ще обсъдят двустранните отношения между Гърция и Русия. На следващия ден на 25 март 2021 г. Свето Благовещение Богородично – националният празник на Гърция, ще присъства на тържествата по случай празника и 200-годишнината, както и на военния парад, който по традиция ще се проведе пред Парламента на гърците на площад Синтагма, както ни съобщава OrthodoxTimes.gr.

Няма информация дали Мишустин ще се срещне с Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II, както и дали ще съучаства в Тържествената Полиархирейска Божествена Литургия, която ще бъде възглавена от Архиепископа на Атина в Митрополитския Храм Благовещение Богородично.

Остава да разберем…

Припомняме, че Московската Патриаршия прекъсна евхаристийното общение с Еладската Църква, а преди това и с Майката Църква. От Църквата на Москва заявиха, че нейни вярващи не могат да съучастват в богослужения в храмове на няколко поместни Църкви, с които тя няма общение.

В Атина ще пристигнат също и френският президент г-н Еманюел Макрон и съпругата му Брижит, британският престолонаследник принц Чарлз (наполовина грък по бащина линия) със съпругата му Камила, херцогинята на Корнуол и кипърският президент г-н Никос Анастасиадис. Това е планът на правителствения щаб до момента, но не може да се изключи възможността за промени поради епидемиологичната ситуация, според правителствени източници.

В четвъртък, 25 март 2021 г., във военния парад, който ще се проведе на булевард Амалиас пред Парламента на гърците, трите Велики сили от онова историческо време – Франция, Англия и Русия, ще бъдат почетни страни. Парадът се подготвя от Генералния щаб на националната отбрана и ще се проведе с всички подходящи мерки за сигурност, без зрители, заради коронавируса. Както наскоро заяви правителствената говорителка г-жа Аристотелия Пелони, военният парад ще бъде излъчен по телевизията и „спектакълът ще изпълни с гордост всички гърци“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal