Престави се в Господа от COVID-19 Архимандрит Георгий Сотиров от Павликени. Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени и умиращи духовници от коронавирус

Автор: Doxologia INFONEWS

На 05 март 2021 от коронавирус COVID-19 се е преставил в Господа Архимандрит Георгий Цветанов Сотиров, Архиерейски наместник на Павликенска духовна околия, Свещена Митрополия на Велико Търново. Днес на 08 март 2021, без физическото присъствие на настоящия Митрополит на Велико Търново г-н Григорий, е било отслужено Изходното последование на новопреставилия се Архимандрит Георгий и той е бил погребан във Велико Търново. По време на погребението са присъствали представители на местните власти, културни общественици и други, но Митрополитът не е дошъл, вкл. не е бил представляван с прощално слово от негов клирик. Това научи Doxologia INFONEWS от свои достоверни източници.

Преди да бъде назначен за Архиерейски наместник в Павликени, Архимандрит Георгий е пребивавал в Дряновския, а после и в Къпиновския Монастир. Мнозина го помнят като Жоро Сотиров, един от най-колоритните оперетни певци на великотърновския Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“. Преди 20 години той замени театралните костюми с презвитерското расо, за да се посвети в служение на Бога и хората.

И докато отец Георгий преди е бил познат като най-талантливите и обичани оперни солисти, днес покойният Архимандрит ще остане като един от най-известните и обичани духовници в региона, казват източниците на Doxologia INFONEWS.

Благодарение усилията и труда на отминалия Архимандрит, са възстановени много Храмове в региона, вкл. и Монастир на Свети Йоан Предтеча край павликенското село Росица, изграден лично от него с финансовата подкрепа на благочестиви дарители.

Същевременно от Великотърновска Митрополия не съобщават публично каква е причината за смъртта. Дали е инфаркт, инсулт, коронавирус или някакво наследствено заболяване. В период на ширеща се убийствена пандемия и много починали духовници от коронавирус, трябва да се обявява публично и ясно каква е причината за смъртта на всеки един духовник, също както правят във всички останали поместни Църкви, за да няма тълкувания.

За съжаление, духовниците в България са изложени на висок риск от заразяване с коронавирус, тъй като Свещеният Синод на Българската Патриаршия съвместно с премиера Б. Борисов решиха, че Храмовете са безопасни места и не е нужно да се ограничава достъпът до тях за вярващите.

Резултатите от всичко това са очевидни и стряскащи – много духовници от Българската Църква бяха заразени с коронавирус и починаха от коронавирус. В момента боледуват от коронавирус също много духовници – някои от които се борят за живота си. Няколко Митрополити също бяха заразени с коронавирус и се излекуваха, дори някои все още се лекуват. Припомняме, че през месец август 2020 Доростолският Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

Същевременно, в немалка част от Храмовете и Монастирите на Българската Патриаршия не се спазват абсолютно никакви противоепидемични мерки, въпреки че се казва, че „се спазват“. Българската Патриаршия крие, че има заразени и умиращи свещеници и Митрополити от коронавирус, за разлика от всички останали поместни Църкви, вкл. и от известната със своите манипулации Московска Патриаршия. Българската Патриаршия дори не съобщава и за смъртта на починали от коронавирус духовници. Абсолютно никаква прозрачност и пълна дезинформация.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal