Престави се в Господа Митрополитът на Полиани и Килкис Емануил

In other languages: GRMKEN

Автор: Йордан Георгиев

Днес сутринта на 01 март 2021 г. след масивен инфаркт се престави в Господа Високопреосвещеният Митрополит на Полиани и Килкис г-н Емануил.

Митрополитът на Килкис беше приет в солунската болница „Папагеоргиу“ на 28 януари, а след няколко дни беше интубиран заради рязкото влошаване на състоянието му.

На 24 февруари Митрополит Емануил беше изписан от болницата. Митрополит Емануил страдаше от различни хронични заболявания, които в последно време са влошило значително неговото състояние.

Митрополит Емануил Сигалас е роден в Ермуполис на о-в Сирос през 1953 г.

Днес около обяд наместникът на Митрополията Митрополитът на Гумениса, Аксиуполис и Поликастрон г-н Димитрий в сътрудничество с протосингела на Митрополията Архим. Епифаниос и местните клирици ще определят датата и организацията за неговото опело и погребение, съобразени със санитарните мерки срещу коронавируса Covid-19.

Митрополит Емануил е избран за Митрополит на Полиани и Килкис на 12 октомври 2009 г. Ръкоположен е в епископски сан на 17 октомври същата година, а на 11 ноември е интронизиран в Свещения Митрополитски Храм Преображение Господне в Килкис.

Бог да го прости! Царство му небесно! Приятно пътуване към Рая!

Източник: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal