Преподобният Олав Фиксе Твейт: В периода на ковид притесненията, икуменистите сме призвани да разпространяваме светлината на Божията любов в света

Photo: Albin Hillert/WCC

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

На 15 март 2021, по време на сутрешната молитва за служителите на Световния съвет на църквите, евангелско-лутеранският епископ д-р Олав Фиксе Твейт, бивш генерален секретар на Световния съвет на църквите и настоящ председател на Епископската конференция на евангелско-лутеранската църква в Норвегия, изрази своята благодарност за работата на икуменическото движение през последната една година на пандемия от коронавирус. Това съобщава пресслужбата на Световния съвет на църквите.

Възхищавам се на това, което правите, и на това, че успявате да общувате с цялото икуменическо семейство по света при тези нови условия“ – каза той. „Призвани сте да разпространявате светлината на Божията любов в света – и вие сте го направили и продължавате да го правите.

Тази седмица в Икуменическия молитвен цикъл глобалното общество на Световния съвет на църквите се моли с хората и църквите на Дания, Фарьорските острови, Финландия, Гренландия, Исландия, Норвегия и Швеция.

Събралите се молеха в това време на скръб, тревоги и пандемия, Господ да ни покаже пътя, по който да вървим.

В службата беше включена и специална молитва за изменението на климата.

Живеем с тази пандемия и с многобройните предизвикателства“ – каза Преподобният Олав Фиксе Твейт. „Особено младите хора страдат много.

Твейт се помоли за солидарност между нациите и хората по света при справянето с последиците от COVID-19.

Нужни са ангажирани и компетентни усилия за многостранна работа, за да се справим с проблемите, които имаме като едно човечество и като едно творение на Бога“ – каза той. „Ние сме призвани да споделим как Бог обича света, за да можем да излезем от нашите самоопределени начини на живот, които могат да доведат до загиване, а не до живот и светлина.

Photo: Albin Hillert/WCC

 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎