Премиерът на Гърция се срещна с Архиепископа на Атина във връзка с тазгодишното празнуване на Пасха

In other languages: GR

Днес на 26 март 2021 г., министър-председателят на Гърция г-н Кириакос Мицотакис прие на протоколно посещение в Палата Максим Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н Йероним II. Срещата се проведе в контекста на редовните контакти на министър-председателя с Архиепископа.

Една от основните теми на тяхната среща беше развитието на пандемията както и изпълнението на плана на правителството за справянето с нея.

Другата тема на техния разговор беше свързана с наближаващия празник на Възкресение Господне и мерките, които ще бъдат в сила през този период.

Както г-н Мицотакис, така и Архиепископът се съгласиха, че броят на вярващите, които ще присъстват вътре в храмовете до голяма степен ще бъде определен от епидемиологичните данни, които ще бъдат в сила в онзи период и от съветите на инфекционистите.

При всички случаи, тазгодишната Пасха в Гърция ще бъде отпразнувана в много по-либерален режим в сравнение с миналогодишната, където вярващите не можеха да присъстват в храмовете.

Не е изключено в зависимост от епидемиологичните данни броят на вярващите в митрополитските храмове да надхвърли 50 души.

Според църковни източници Архиепископът е искал да се срещне с премиера преди редовното заседание на Постоянния Свещен Синод през месец април за да има представа от намеренията на правителството по отношение на мерките за да може да информира йерархическото тяло.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal