Пиян дякон от Казанска Епархия организира гонка и се блъсна в три автомобила | СНИМКИ

In other languages: RUSUKR 

Превод: Йордан Георгиев

Телеграм-каналът Mash Iptash съобщи, че вчера в Казан, преподавателят в Казанската духовна семинария, дякон Дмитрий Вивчар, в нетрезво състояние, е организирал гонка (състезание) в двор с лек автомобил KIA Rio като се е блъснал в три паркирани автомобила на свои съседи. Дяконът е задържан от служителите на ГИДД, а автомобилът е закаран на наказателен паркинг.

Дяконът призна, че е бил „малко пиян“, „на всекиго се случва“, не отрича вината си, но се оплаква, че не е чул думи на подкрепа от някой от съседите си:

«В тази ситуация току-що разбрах, че живеем в един двор, но един друг се ненавиждаме». Той също така посъветва онези, които обвиняват в пиянство него – духовника, да не го съдят, защото той не ги съди.

Татар-информ добави, че от Митрополията са заявили, че дисциплинарната комисия ще се заеме с извънредната случка, и че засега дякон Дмитрий Вивчар не може да изпълнява дяконските си задължения.

Буквално преди месец, на 13 февруари, самият Митрополит на Казан и Татарстан г-н Кирил (Наконечни) по време на богослужение «поздрави дякон Дмитрий Вивчар за рождения му ден и му пожела здраве и дълъг живот. Всички присъстващи в храма изпяха „За много години“ на дякона».

Източник: Ахилла

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal