Патријархот на СПЦ Порфириј во самоизолација | COVID-19

In other languages: EN – SRB – GRBG

Српскиот патријарх Порфириј е во самоизолација, затоа што бил во контакт со лице заболно од коронавирусот

– Имајќи предвид дека тој бил во контакт со свештеник за кој се испоставило дека имал благ и асимптоматски облик на коронавирусот, Неговата Светост Патријарх на Србија, г. Порфириј, по совет на лекар, наредните денови ќе биде во самоизолација, се вели во соопштението. СПЦ.

Неговите контакти ќе бидат сведени на минимум во наредниот период.

Извор: Курир.мк

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal