Папа Франциск: Аз също коленича по улиците на Мианмар | VIDEO

В края на генерална аудиенция в сряда, 17 март, папа Франциск отново издигна глас за прекратяване нанасилието в Мианмар, където в продължение на месец и половина след военния преврат броят на жертвите на репресиите и насилието достигнаха 150.

Нека диалогът да надделее над репресиите и хармонията над раздора, а международната общност да осигури необходимата помощ, така че стремежите на хората в Мианмар да не бъдат задушени от насилието. Само преди няколко дни, на 3 март, по време на молитвата Ангел Господен, папата изрази своето безпокойство за Мианмар, от който продължават да пристигат драматични новини. И днес гласът на Франциск е още по-настойчив, припомняйки с думите си силния образ на католическата монахиня Ан Ну Таунг от мисионерките на св. Франциск Ксавиер, коленичила пред полицеските служители, за да спаси младите хора по време на мирните демонстрации на 28 февруари, символичният образ на най-трудния и кървав ден в Мианмар:

Още веднъж и с толкова тъга чувствам спешната нужда да се позова на драматичната ситуация в Мианмар, където много хора, особено млади хора, губят живота си, за да дадат надежда на своята страна. Аз също коленича по улиците на Мианмар и казвам: спрете насилието. Аз също протягам ръце и казвам: нека диалогът надделее. Кръвта не решава нищо. Нека надделее диалогът.

Източник: Vatican NEWS


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎