Охридският Архиепископ Йоан от Сръбската Патриаршия пристигна в Москва за инструктаж при Волоколамския Митрополит Иларион | СНИМКИ

In other languages: RUS – MK

Автор: Doxologia INFONEWS

На 25 март 2021 г., Негово Високопреосвещенство Архиепископ на Охрид и Митрополит на Скопие г-н Йоан Вранишковски от Сръбска патриаршия в Република Северна Македония пристигна в Москва. Посещението му в Москва е с благословията на Негово Блаженство Патриарха на Сърбия г-н г-н Порфирий.

На летище Внуково Архиепископ Йоан беше посрещнат от заместник-началника на Отдела за външни църковни отношения (ОВЦО) на Московската Патриаршия, Владикавказки и Алански Архиепископ г-н Леонид (известен с това, че изпраща противоканонично руски свещеници в Грузия), от предстоятеля на подворието на Православната Църква на Сърбия в Москва, Моравички Епископ г-н Антоний, от извънредния и пълномощен посланик на Република Сърбия в Москва г-н Мирослав Лазански, вицеконсулът на Сърбия г-н М. Манич, сътрудника на сръбското посолство Н. Трифунович и от сътрудника на ОВЦО г-н А. Хосев.

В разговора на срещата, Епископ Леонид предаде на високопоставения гост топлите поздрави от председателя на ОВЦО, Волоколамски Митрополит г-н Иларион Алфеев, известен най-вече като хулителя на всичко.

Сръбският Архиепископ в Република Северна Македония г-н Йоан е придружен от йеродякон Еразъм (Бранковски), както ни информира Отдела за външни църковни отношения на Москвската Патриаршия.

Това посещение на Архиепископ Йоан Вранишковски в Москва със сигурност има и друга основна цел, освен привидната за всички. По наша информация, г-н Йоан Вранишковски ще получи лично инструкции от Митрополит Иларион как да задълбочава допълнително църковната криза в Република Северна Македония с цел да не бъде вдигната схизмата от Сръбската Патриаршия и да не бъде предоставен Томос за автокефалия от Вселенската Патриаршия.

Всичко това е част от плана на Москва за църковна дестабилизация на Балканите и за създаването на различни обвързаности и зависимости с нея.

И всичко това се прави с оглед войната, която води Москва от 15 век насам срещу Майката Църква, Вселенската Патриаршия за присвояване на канонични права, които никога не е имала, няма и никога няма да притежава.

Разбира се, Москва винаги намира полезни идиоти в лицето на различни Архиереи от съответните поместни Църкви, които чинно, безропотно и без капка църковно и канонично съзнание изпълняват всички нейни нареждания в ущърб на Едната, Свята, Католическа и Апостолска Църква.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal