Отец Михаил от сливенското село Блатец кани кандидат-депутати да посетят неговия храм срещу дарение от 1000 лева

Отец Михаил Михалев от храма „Св. Св. Кирил и Методий“ в сливенското село Блатец призова в профила си във Фейсбук всички кандидат-депутати от 21-ви многомандатен избирателен район да посетят селото и да дарят 1000 лв. за църквата. 

Храмът, чийто патрони са светите братя Кирил и Методий догодина ще отбележи своята 150-та годишнина на 11-ти май. Свещеникът само изпълнява заръката на църковното настоятелство, което се надява да събере необходимите между 15 и 20 хил. лв. за подновяване на оградата, поставянето на нова порта и облагородяване на църковния двор. 

В поканата се казва: „До всички кандидати за народни представители от 21 МИР- Сливен! Обръщам се към вас, уважаеми дами и господа, от името на църковното настоятелство при храм „Св. Св. Кирил и Методий“- село Блатец. Настоятелството очаква вашите визити в селото, придружени от дарение за храма, в размер от 1000 лв.!” Поканата вече е изпратена лично до  някои от  кандидатите за народни представители от област Сливен с думите: „Уважаеми Г-н *****, имам задачата да се свържа с парламентарни и извънпарламентарни сили, които ще се явяват в борбата за местата в НС от 21 МИР и да им предам следното решение на църковното настоятелство в село Блатец“.

Досега с дарения на жителите на селото, граждани от страната и чужбина и на фирми са събрани средствата за подмяна на покрива и на дограмата. Последната сума от 24 хил. лв. за изографисване на храма е дарена в по-голямата си част от местен депутат. Местните хора се надяват до края на април зографите да приключат своята работа и светата обител да блесне в пълния си блясък догодина.

Източник: БНР

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal