Московският Патриарх Кирил заяви, че Националната гвардия на Руската Федерация, която пребива хората по улиците, установява „мир и гражданско съгласие“

Автор: Александър Иванов

На 27 март 2021 Негово Блаженство Московският Патриарх г-н г-н Кирил поздрави директора на Националната гвардия на Руската Федерация Виктор Золотов по случай Деня на националните гвардейски войски, предава Credo.Press.

Дейността на това формирование, специалиризано в разпръскването на обикновено мирно протестиращите и невъоръжени граждани в Русия по начини, които почти винаги водят до кървища, синини и изчезване на хора от битието, беше наречена от Московския Патриарх „важна и трудна служба“, а служителите на формированието – работещи с „професионализъм“.

Националната гвардия на Руската Федерация решава ранообразни задачи по осигуряването на обществената безопасност и реда в нашата страна.“ – смята Патриархът.

В сътрудничество между Националната гвардия и Московската Патриаршия, Патриарх Кирил вижда залог за „патриотичното възпитание на подрастващото поколение“ и „установяване на мир и гражданско съгласие“ в Руската Федерация.

Патриархът пожела на Золотов и на неговите подчинени „крепко здраве, духовна бодрост, Божия помощ и успех в бъдещите им трудове за благото на Отечеството“.

Виктор Золотов
Снимка от протестите в Русия.

 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎