Митрополията на Халкида изпрати материална помощ за пострадалите от земетресението в Еласона | СНИМКИ

In other languages: BG

Автор: Йордан Георгиев

Свещената Митрополия на Халкида, Истиея и Северните Споради откликна на призива на Свещената Митрополия на Еласона за материална помощ за хората, пострадали от земетресението, което удари Гърция на 03 март т.г. както и за тези, които са засеганати от пандемията. Митрополията на Халкида изпрати солидна материална помощ, изразяваща се в различни стоки за бита и хранителни продукти.

Тези блага са събрани от всички Архиерейски наместничества в Митрополията на Халкида в периода между 12 и 19 март 2021 г.

След това сички стоки и продукти бяха сортирани и опаковани. Днес на 26 март 2021 г. започна транспортирането им с камиони, които ще отпътуват за пострадалата от земетресението Свещена Митрополия на Еласона.

Високопреосвещеният Митрополит на Халкида г-н Хрисостом благодари на всички членове на местната Църква, клирици и миряни за саможертвената им съвест и принос към пострадалите техни ближни. Той им молитства нашият Човеколюбив Господ Иисус Христос да отвърне със стократна благословия към всички тях, които даряват и помагат на страдащите хора.

Източник: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal