Начало » Новини » Светът » Митрополитът на Тира Епифаний отслужи Трисагий за новопреставилия се в Господа Митрополит на Килкис Емануил

Митрополитът на Тира Епифаний отслужи Трисагий за новопреставилия се в Господа Митрополит на Килкис Емануил

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Високопреосвещеният Митрополит на Тира (Санторини), Аморгос и островите г-н Епифаний, след като разбра за преставянето в Господа на блаженопочившия Митрополит на Полиани и Килкис г-н Емануил, отслужи Трисагий в Митрополитския Параклис на Светите Архангели Михаил и Гавриил в Епископския дом пред копието на Свещената и Чудотворна Икона на Богородица Хозовиотиса от о-в Аморгос.

Блаженопочившият Йерарх има произход (по майчина линия) от Вруци, о-в Аморгос, където през детските години се е срещал с Митрополита на Тира г-н Епифаний.

Митрополит Емануил е ръкоположен за дякон и презвитер през 1980 г. от блаженопочившия Митрополит на Тира, Аморгос и островите г-н Гавриил в Тира (Санторини), където е служил като свещенопроповедник на Свещената Митрополия.

Митрополит Епифаний заяви, че ще отслужи помен за упокоение на душата на блаженопочившия Митрополит Емануил във Вруци на о-в Аморгос.

Източник: Ρομφαία

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal