Митрополитът на Лимнос Йеротей III взе участие в междуведомствена видеоконференция за създаването на паметник на ANZAC в Лимнос | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

На 30 март 2021 г., в контекста на отличното сътрудничество и координация за популяризиране на историческия туризъм се осъществи видеоконференция по обща инициатива на министерствата на народната отбрана и на културата и спорта на Гърция за провеждане на възпоменателни акции в чест на ANZAC1 в Лимнос.

Във видеоконференцията взеха участие министърът на културата и спорта г-жа Лина Мендони, зам.-министърът на народната отбрана г-н Алкивиадис Стефанис, Митрополитът на Лимнос и на Свети Евстратий г-н Йеротей III, префектът на Северно Егейско море г-н Костас Мудзурис и зам.-префектът г-жа Анастасия Андонели, управителят на Лимнос г-н Ангелос Влатас-Ламбринос, кметът на Мирина г-н Димитрис Маринакис, генералният директор на Главната дирекция за Егейско море и островната политика г-н Павлос Михалакелис, представители на Генералния щаб на Гръцката армия и генералния щаб на народната отбрана, както и сътрудници от министерството на културата и спорта.

Историческата и културна акция е по предложение на министерството на ветераните и военния персонал на Австралия за да се отдаде почит към австралийците, които са подпомогнали своите съюзници с военно-експедиционни корпуси по време на Първата световна война.

Източник: LimnosReport.gr


1 ANZAC – Австралийски и Новозеландски армейски корпус, който е част от Средиземнорските експедиционни сили през Първата световна война. Образуван е в Египет през декември 1914 г. и е действал по време на военната кампания в Калиполис (Галиполи). Корпусът е възстановен за кратко през Втората световна война по време на Битката за Гърция.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal