Митрополитите на Марония, Ксанти и Козани посетиха заедно с Митрополита на Еласона засегнатите от земетресението райони в Тесалия | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

На 12 март 2021 г. Високопреосвещеният Митрополит на Марония и Комотини г-н Пантелеймон посети Високопреосвещения Митрополит на Еласона г-н Харитон, за да изкаже своята подкрепа и любов, както и тази на пълнотата на Свещената Митрополия на Марония и Комотини. Митрополит Пантелеймон дари сума пари от името на Главния благотворителен фонд на Митрополията, която ще бъде използвана според усмотрението на местния Митрополит Харитон за оборудване на новото училище, което ще бъде изградено в село Дамаси.

Старото училище пострада сериозно от земетресението от 6,3 по скалата на Рихтер, което удари Гърция на 03 март т.г. и не подлежи на реконструкция.

Впоследствие, Митрополитът на Марония г-н Пантелеймон заедно с Високопреосвещените Митрополити на Ксанти и Перитеорион г-н Пантелеймон, на Сервия и Козани г-н Павел и с местния Митрополит на Еласона г-н Харитон посетиха хората, чиито селища пострадаха от земетресението, като съпричастници в тяхното изпитание.

След това, Високопреосвещеният Митрополит на Марония г-н Пантелеймон заедно с Високопреосвещения Митрополит на Ксанти и Перитеорион г-н Пантелеймон пристигнаха в Свещената Митрополия на Лариса и Тирнавос, където се срещнаха с местния Митрополит г-н Йероним. Митрополитът на Лариса г-н Йероним информира двамата Митрополити за текущото състояние в неговата Митрополия след земетресението. Митрополитът на Марония предаде цялостната подкрепа и любов на цялата пълнота на Свещената Митрополия на Марония към пострадалите братя, пожелавайки бързо и пълно възстановяване на нанесените щети, причинени от земетресението.

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ  ΙΕΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΗΣ

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Μαρωνείας καὶ Κομοτηνῆς

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal