Мелбърн: Панихида за загиналите бойци по време на Гръцката революция през 1821 | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

200 години след началото на Гръцката революция от 1821, в неделя на 21 март 2021 гръцката общност в щата Виктория и австралийските власти отдадоха почит на бойците от гръцката освободителна борба на честването, което се проведе пред Храма на възпоменанието в Мелбърн. Това съобщава Το Βήμα της Εκκλησίας.

Поради специфичните ковид пандемични условия, традиционният парад не се проведе тази година, но на събитието за възпоменание присъстваха много представители на гръцки диаспорни организации, представители на политически и консулски власти, както и студенти от колежа „Свети Йоан“ в предградието Престън (Виктория) и от Гръцкото православно училище в предградието Оукли (Виктория).

С благословението на Високопреосвещения Архиепископ на Австралия г-н Макарий, неговият Викарий Архимандрит Евмениос Василопулос отслужи Панихида за загиналите бойци по време на Гръцката революция.

Революцията означава свобода, означава единство, означава борба, особено за нас в диаспората и тук в Австралия“ – подчерта отец Евмениос в словото си, призовавайки всички да се молим за гърците, които в момента са подложени на изпитания в Родината им в контекста на коронавирусната зараза.

След това бяха положени венци пред паметника.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal