Международният ден на жената 2021: Икуменически молитви бяха издигнати за достойния живот на жените по света

Photo: Albin Hillert/WCC, March 2018

Автор: Александър Иванов

В Международния ден на жената на 08 март 2021, по време на онлайн икуменическа молитва, организирана от Световния съвет на църквите, Лютеранската световна федерация и ACT Alliance, хора от целия свят благодариха на жените за тяхното ръководство и въздействие върху вземането на решения. Това съобщава пресслужбата на Световния съвет на църквите.

Отбелязвайки Международния ден на жената, молитвата беше подготвена от жени от Икуменическия център в Женева.

Аманда Хози Мукваши, главен изпълнителен директор на Christian Aid, предложи размисъл за това как тазгодишният Международен ден на жената идва по време на сезон на значителни изпитания и предизвикателства.

Това ни дава възможност да си спомним, че нашата устойчивост, сила и надежда се усилват, когато застанем заедно и се изправим срещу несправедливостите, с които се сблъскваме“ – каза тя. „И така, на всички жени, независимо от цвета на кожата, възрастта, вярата, независимо от каквото и да е различие, казвам – знайте, че сме заедно, солидарни в борбата с неравенството и експлоатацията.

Международният ден на жената се отбелязва на 08 март всяка година, за да почете и отпразнува постиженията на жените, и да подчертае предизвикателствата и необходимостта от действия за постигане на равенство между половете.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal