Киевският Митрополит Епифаний прие президента на Литва и съпругата му | СНИМКИ

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

На 18 март 2021 Предстоятелят на Православната Църква на Украйна се срещна с президента на Република Литва Гитанас Науседа и съпругата му Диана. Това съобщава пресслужбата на Православната Църква на Украйна.

Негово Блаженство Митрополит Епифаний обсъди с височайшите гости религиозната ситуация в Украйна и въздействието на ковид пандемията там. Освен това, стана въпрос за системното нарушение на правата на религиозните общности на ПЦУ и на човешките права като цяло във временно окупирания Крим и някои райони на Донбас.

В същото време Негово Блаженство изрази твърдото си убеждение, че с Божията помощ всички предизвикателства ще бъдат преодоляни.

От своя страна г-н президентът увери Негово Блаженство, че Литва ще продължи да подкрепя Украйна и че проблемите на Крим и Донбас няма да бъдат забравени.

Благодарни сме за думите на подкрепа и разбиране относно ролята на Църквата. Особено искам да ви благодаря за помощта, която украинците чувстват от Литва в този труден момент. Господ да ви закриля” – каза Митрополит Епифаний.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal