Начало » Разни » COVID-19 » Киево-Печерската Лавра е безразлична към пандемията | СНИМКИ

Киево-Печерската Лавра е безразлична към пандемията | СНИМКИ

In other languages: ENGR

Автор: Александър Иванов

Снимките от Киево-Печерската Лавра, където миналата неделя се проведе богослужение, отслужено от Руския Митрополит в Киев г-н Онуфрий в присъствието на Руски Архиереи в Украйна, направиха неприятно впечатление на украинската общественост, пише Костас Онисенко за OrthodoxTimes.gr.

Всички служещи духовници и по-голямата част от вярващите, съучастващи на богослужението, не носят предпазни маски на лицата си, нито изглежда поддържат някаква безопасна дистанция.

Въпросните снимки, които самата Лавра публикува, веднага се разпространиха в интернет и събраха гневни коментари, тъй като Украйна е в тежко положение поради пандемията. В деня на въпросната Литургия в неделя, в Украйна официално са регистрирани 8 346 случая на коронавирус, 3 129 души са хоспитализирани и 178 души са починали поради ковид вируса. Според официалните данни, в Украйна от началото на ковид пандемията са починали 32 132 души.

Напоследък случаите се увеличиха значително, болниците са пълни. Въпреки че украинската икономика е изправена пред значителни проблеми, властите бяха принудени да затворят магазините, за да намалят разпространението на болестта. Както обаче посочват в Киев, това изглежда не представлява интерес за Руската Църква в Украйна.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal