Йерусалимският Патриарх Теофил III прие българския посланик в Израел: Пожелания за мир и благоденствие по случай 143-годишнината от освобождението на българския народ от Османско владичество | СНИМКИ

Автор: Александър Иванов

На 03 март 2021 Негово Божествено Блаженство Йерусалимският Патриарх г-н г-н Теофил III прие Нейно Превъзходителство г-жа Румяна Бъчварова, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Държавата Израел. Това съобщава пресслужбата на Министерството на външните работи на Република България.

Българският посланик бе придружавана от служители на посолството.

По случай 143-годишнината от освобождението на българския народ от Османско владичество и съответно националния празник 03 март, Негово Блаженство отправи пожелания за мир, благоденствие и просперитет към българските граждани.

Страните обсъдиха ролята на историята и религията в днешни дни, трудностите и предизвикателствата пред човечеството и необходимостта от обединение на християнската общност.

Преди това бе отслужен Молебен за здравето и благополучието на всички български граждани. Бе осветена икона на Пресвета Богородица, дар от Йерусалимския Патриарх, която ще бъде поставена в новите помещения на българското посолство в Тел Авив.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal