Интронизация на Митрополита Старец на Халкидона Емануил | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR – EN UKR

Автор: Йордан Георгиев

В този момент се провежда последованието по интронизирането на новия Митрополит Старец на Халкидона г-н Емануил (Адамакис) в Катедралния Храм на Света Троица в Халкидона (Кадъкьой), Константинопол.

Припомняме, че Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия на своето заседание от 16 февруари 2021 г. избра за нов Митрополит Старец на Халкидона, Митрополита на Галия г-н Емануил.

Интронизацията се извършва в достопочтимото присъствие на Н.Б. Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.

На интрознизацията присъстват също всички Митрополити от новия състав на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия, както и Митрополити от Гърция, Украйна, Александрия, Йерусалим, светогорски монаси и клирици от различни Митрополии и др.

Православната Църква на Украйна също изпрати свой представител в лицето на Високопреосвещения Чернихивски и Нижински Архиепископ г-н Евстратий (Зоря).

Има представители на различни вероизповедания, сред които представители на римокатолическата общност, арменската общност, протестантската общност и представители на местната власт от Община Кадъкьой.

Гръцкото правителство е представено от зам.-министъра на външните работи на Гърция по въпросите за гръцката диаспора г-н Костас Власис, кмета на Атина г-н Костас Бакоянис, посланиците на САЩ и Украйна в Анкара, Генералният консул на Гърция в Константинопол г-жа Георгия Султанопулу, генералните консули на Украйна и Република Северна Македония в Константинопол и други уважавани гости.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal