Интронизацията на новия Митрополит на Испания и Португалия Висарион ще бъде в събота на 27 март 2021

In other languages: ESGR

Превод: Йордан Георгиев

От Свещената Митрополия на Испания и Португалия официално съобщиха, че интронизацията на новоизбрания Митрополит на Испания и Италия и Екзарх на Средиземно море г-н Висарион ще бъде в събота на 27 март 2021 г.

Интронизацията ще бъде извършена в 13:00 ч. в Митрополитския Храм на Свети Апостол Андрей Първозвани и Свети Димитрий Солунски в Мадрид (улица Никарагуа 12, 28016).

От Свещената Митрополия на Испания и Португалия

Забележка:

От Митрополията уведомяват всички духовници и вярващи, че заради здравните ограничителни мерки срещу Covid-19, които са в сила в Мадрид – физическото присъствие на интронизацията ще бъде ограничено до малък брой хора.

Но на следващия ден, Неделята на Свети Григорий Палама, Негово Високопреосвещенство Митрополит Висарион ще отслужи Божествената Литургия на открито, за да могат всички вярващи да получат неговата благословия и внимание, разбира се, в съответствие и при спазването на действащите разпоредби – не повече от 40 души в Митрополитската Катедрала, с отстояние между тях.

Източник: Sacra Metrópolis Ortodoxa de España y Portugal y Exarcado del Mar Mediterráne | Ἱερὰ Μητρόπολις Ἰσπανίας καὶ Πορτογαλίας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal