Изходно последование на блаженопочившия Митрополит на Полиани и Килкис Емануил | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GREN

Автор: Александър Иванов

На 03 март 2021 в Свещения Митрополитски Храм Преображение Господне в Килкис и в емоция на тъга и признателност бе отслужено Изходното последование на блаженопочившия Митрополит на Полиани и Килкис Емануил, който се престави в Господа сутринта на 01 март 2021 след масивен инфаркт. Това съобщава Arxon.gr.

Опелото бе възглавено от наместника на овдовелия Митрополитски престол – Митрополита на Гумениса, Аксиуполис и Поликастро г-н Димитрий, в съслужение с Митрополитите на Серес г-н Теолог и на Сирос г-н Доротей II. Молитвено присъстваха Митрополитите на Едеса г-н Иоил, на Тива г-н Георгий и на Еласона г-н Харитон.

Прощално слово от името на Вселенския Патриарх Вартоломей и на Атинския Архиепископ Йероним беше прочетено от Митрополита на Гумениса.

Свещеният Синод на Еладската Църква беше представляван с погребално слово от секретаря на Синода Архимандрит Доротей Папарис.

Протосингелът на Свещената Митрополия на Полиани и Килкис Архимандрит Епифаниос Теодоридис също прочете слово от името на свещения клир в Митрополията.

Покойният Митрополит беше погребан в Свещения Монастир на Свети Георги в Лофос, Килкис, до своя предшественик Митрополит Апостол.

На заупокойното последование присъстваха още местни духовници и представители на местната власт.

Бог да го прости! Царство му небесно! Приятно пътуване към Рая!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal