Начало » Новини » Светът » Зам.-кметът на белгийската Община Скарбек посети Митрополита на Белгия Атинагор

Зам.-кметът на белгийската Община Скарбек посети Митрополита на Белгия Атинагор

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес в петък по обяд, на 12 март 2021 г., Високопреосвещеният Митрополит на Белгия, Екзарх на Нидерландия и на Люксембург г-н Атинагор прие в седалището на Митрополията зам.-кмета на Община Скарбек (Столичен регион Брюксел – Бел. прев.) и отговарящ за въпросите на религиозните общности г-н Квентин Ван ден Хов.

Срещата се проведе в много добра атмосфера и при спазване на необходимите мерки срещу разпространението на пандемията от коронавирус. По време на дискусията Негово Високопреосвещенство представи историята, приноса и действията на Свещената Митрополия. Той благодари на зам.-кмета и чрез него на Община Скарбек, на чиято територия се помещават катедрата на Митрополията и доста енории в Брюксел за оказаната цялостна грижа и помощ при различни проблеми във времето.

Зам.-кметът благодари за приема, изслуша внимателно и с интерес текущите въпроси като обеща да продължи доброто сътрудничество между двете институции.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal