Начало » Разни » Духовни поучения » Епископът на Хуш: Нека постим в медиите, за да осъзнаем колко сме пристрастени към технологиите

Епископът на Хуш: Нека постим в медиите, за да осъзнаем колко сме пристрастени към технологиите

In other languages: RO – EN

Автор: Александър Иванов

Епископът на Хуш г-н Игнатий говори в неделя вечерта в Епископската Катедрала в Хуш за необходимостта да се откажем от пристрастяващи умения, като зависимостта от дигиталните медии: „Целта на поста не е само да ни откаже, а да промени уменията, които ни превръщат в роби”. Това съобщава Basilica.ro.

Дигиталните медии ще ни помогнат да осъзнаем колко сме зависими, колко сме „дрогирани“ от това да използваме технологиите. Технологията е благословия, но има голямо значение как я използваме“ – обясни той.

Епископът на Хуш предложи да се откажем от дигиталните медии и от консумацията на онлайн информация през първата седмица от Великия пост.

Нека изобщо да не използваме дигитални медии, да изключваме социалните мрежи, да ги блокираме и да използваме телефона само за комуникация. По този начин ще открием интензивността, с която сме привързани към тях“ – каза той.

Технологиите променят нашето мислене“ – каза Епископ Игнатий. „Ако например вземем книга в ръце и седим с нея няколко часа, започваме да мислим за WhatsApp. Вече не можем да се концентрираме и да се оставим да бъдем погълнати от книгата”.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal