Грузинската Патриаршия: Няма да участваме в кампании за насърчаване на ваксинирането, защото това не е от компетентността на Църквата, но ще подкрепяме всяко разумно решение, взето от Правителството | VIDEO

In other languages: GEO

Автор: Александър Иванов

Министърът на вътрешно разселените лица от окупираните територии, труда, здравеопазването и социалните въпроси на Грузия г-жа Екатерина Тикарадзе се срещна с Негово Блаженство Грузинския Католикос-Патриарх г-н г-н Илия II. Това съобщава რადიო თავისუფლება.

Имахме среща с Патриарха днес. Целта на тази среща беше да го информираме подробно за пандемията в страната и как се планира процесът на ваксинация, каква е ваксинацията, какви са рисковете и какви положителни последици може да има ваксинирането за нашите съграждани. Смятам, че е мой ангажимент да информирам подробно Патриаршията за текущите събития в страната.“ – каза Тикарадзе.

Според нея, от Грузинската Патриаршия са наясно с проблемите в контекста на глобалната епидемия и Патриаршията приветства всички разумни решения, които ще бъдат взети за защита здравето на гражданите.

Помолих ги да спазват физическа дистанция, да носят маски и да призовават за това в своите проповеди пред вярващите.“ – каза министърът.

Говорителят на Грузинската Патриаршия Протойерей Андрия Джагмаидзе заяви, че насърчаването на ваксинирането не е дело на Църквата, а на лекарите.

Всеки е свободен да направи своя избор за себе си относно ваксинацията. Църквата не може да поеме отговорност за насърчаването на ваксинацията, защото това е компетентност и отговорност на здравните работници.“ – каза Джагмаидзе.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎