Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Протестантски постхристиянски общества » В САЩ член на баптистка църква застреля седем жени и един мъж, за да „се отърве от сексуалното изкушение“

В САЩ член на баптистка църква застреля седем жени и един мъж, за да „се отърве от сексуалното изкушение“

Автор: Александър Иванов

В салони за масажи в района на Атланта, щата Джорджия, САЩ, 21-годишният Робърт Арън Лонг, член на баптистка църква, уби 7 жени и един мъж.

Той се срамувал, че е пристрастен към секса, и посещавал такива салони, търсейки сексуални услуги.

На Робърт бяха повдигнати обвинения в убийство на осем души. Робърт се самоописал като „обсебен от секса“. По думите му, салоните за масажи били „изкушение“, което искал да премахне. По време на разпит в полицейското управление младежът признал, че се е пристрастил към секса и по този начин – чрез убийство – се е опитал да „премахне изкушението“.

Капитан Джей Бейкър от шерифския отдел на окръг Чероки каза, че Робърт, който е член на Първата баптистка църква Crabapple в Милтън, Джорджия – общност от южни баптисти,„наистина пое отговорност за стрелбата“ и отхвърли информацията, че действията му са мотивирани от расови подбуди (шест от осемте загинали са от азиатски произход).

С помощта на членове от семейството на Робърт, младежът беше проследен чрез мобилен телефон и беше задържан, преди да успее да убие други хора.

Робърт е кръстен преди три години в Първата баптистка църква Crabapple и е посещавал богослужения с майка си, баща си и с по-малката си сестра. Полицията съобщи, че той не е живял с родителите си когато се е случила стрелбата.

Като тийнейджър Робърт подреждаше столове и миеше пода в храма“ – каза Брет Котрел, който ръководил младежкото служение в Crabapple от 2008 до 2017.

Първата баптистка църква Crabapple осъди дейстията на 21-годишния Робърт Арън Лонг и заяви, че е започнала процедура по неговото отстраняване от баптистката църковна общност. Същевременно ръководството на църквата опроверга появилата се информация, че бащата на убиеца бил пастор или какъвто и да е служител в църквата.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal