В Мозамбик ислямисти обезглавяват деца пред майките им

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

Ислямски бойци в Мозамбик убиха деца пред очите на майка им, а една от жертвите е само на 11 години. Това съобщава Багнет, позовавайки се на правозащитната организация Save the Children, предава Релігійна правда.

Служители от организацията разговаряха със семейства, принудени да бягат от боевете в най-северната провинция на Мозамбик – Кабо Делгадо.

Една от жените разказа на правозащитниците, че бойците са обезглавили 12-годишният ѝ син близо до мястото, където тя се криела с другите си три деца. „Не можахме да направим нищо, защото и ние щяхме да бъдем убити.

Друга майка разказа, че бойците са убили 11-годишния ѝ син и тя дори не е могла да се сбогува с него и да му направи нормално погребение, тъй като е била принудена да избяга с останалите си деца в близкото село.

Правозащитната организация подчерта, че поради боевете около 670 000 души са били принудени да напуснат домовете си. Освен това, почти милион души са на прага на глада.

Въоръженият конфликт в провинция Кабо Делгадо започна през 2017. От средата на 2018 терористичната група „Ислямска държава“ засили дейността си в района. Напоследък ислямистките нападения зачестяват, като най-малко 2600 са жертвите на конфликта.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal