В Замбия ще се проведе религиозна консултативна среща с цел засилване на придържането към лечението на ХИВ/СПИН

Автор: Александър Иванов

Програмата на Световния съвет на църквите за инициативи за застъпничество за болни от ХИВ и СПИН ще проведе консултативна среща със Съвета на църквите в Замбия на 18–20 март 2021 с цел засилване на придържането към лечението на ХИВ. Това съобщава пресслужбата на Световния съвет на църквите.

Консултативната среща, част от поредица, която Световният съвет на църквите изпълнява в партньорство с аварийният план на президента на САЩ за подпомагане на СПИН (PEPFAR) и Съвместната програма на ООН за борба срещу ХИВ/СПИН (UNAIDS), ще се проведе едновременно в градовете Чипата и Лусака в Замбия.

Ще се съберат представители от църквите-членки на Световния съвет на църквите, както и от други религиозни общности, хора, живеещи с ХИВ, юноши и младежи, хора с увреждания и други.

Срещата ще разгледа въпроса, как религиозната общност може да се справи с предизвикателствата, породени от някои религиозни лидери, които обезкуражават хората, живеещи с ХИВ, да използват антиретровирусна терапия, като по този начин компрометират и тяхното приобщаване.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal