Начало » Other languages » Македонски » ВОНРЕДНО: Почина Епископот Атанасиј (Јефтиќ) од последици од коронавирусот SARS-COV-2

ВОНРЕДНО: Почина Епископот Атанасиј (Јефтиќ) од последици од коронавирусот SARS-COV-2

Скоро две седмици водеше тешка битка со Ковид-19.

In other languages: SRB – GR – EN – FR – ROBG RUS UKRGEO  PL – CZ – SK

Автор: Александър Иванов
Превод: Методиjа Петрески

Вечерва, на 4 март 2021 година, на 83-годишна возраст се престави во ГосподаSRB пензионираниот епископ на Српската Патријаршија г. Атанасиј Јефтиќ. Епископот Атанасиј почина во болницата во градот Требиње, Босна и Херцеговина, када скоро две недели водеше тешка биткаBG со коронавирусната инфекција.

Последните денови му се влоши состојбатаBG и денес го предаде својот дух на Бога.

Бог да го прости! Царство му Небесно!

Извор: Doxologia INFONEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal