Букурещ: Доброволците от параклиса на Националната Катедрала дариха медицинско оборудване на стойност 23 500 евро на Детската спешна болница „Григоре Александреску“

In other languages: RO

Доброволци от параклиса на Националната Катедрала дариха в сряда медицинско оборудване на Детската спешна болница „Григоре Александреску“ в Букурещ на стойност 23 500 евро, предава Basilica.ro.

Става въпрос за 3 инжекционни помпи, система за минимално инвазивна УНГ детска хирургия, както и хирургически инструменти. Оборудването беше насочено към интензивните отделения – за новородени и УНГ на лечебното заведение.

Ние насочихме вниманието си към това медицинско звено, знаейки, че то има остра нужда от оборудване, особено когато става въпрос за лечение на новородени, които пристигат директно в интензивното отделение. Тъжно е да се знае, че от най-ранна възраст децата се сблъскват със здравословни проблеми и затова се опитваме да подкрепяме медицинската система колкото е възможно повече“ – каза координаторът на доброволческата програма.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal