Начало » Новини » Светът » Брутално нападение над християни във Венецуела | СНИМКИ

Брутално нападение над християни във Венецуела | СНИМКИ

Превод: Петя Зарева

Най-малко четирима християни са били нападнати във Венецуела от осмина мъже с качулки. Нападателите гравирали кръстове по телата им. Предполага се, че нападателите са част от наркобанда, съобщава християнската медия The Christian Post.

Според организцията „Оpen Doors“, която следи за преследването на християните по света, бандата е нападнала християните, защото създали дом за рехабилитация на наркозависими, в който насърчавали и съветвали голям брой хора да спрат да употребяват наркотици.

Според пастира на църквата, създала въпросния дом, в който живеят жертвите, членове от църквата наскоро са получили множество заплахи.

„Преди нападението получихме предупреждение, че ще затворят дома за рехабилитация, защото не са съгласни с нашата програма“, казва пастирът пред Premier Christian News.

След като бил заплашен, пастирът подал сигнал в полицията.

Въпреки всичко обаче домът бил нападнат заедно с хората в него. Според информация на християнки медии бандата е унищожила къщата, изрязвайки с нож кръстове върху телата на християните.

Една от жертвите споделя следното пред репортер на „Open Doors“: „Престъпниците покриха лицата ни и започнаха да ни бият и мушкат с остри предмети“.

От четиримата нападнати мъже трима са изписани от болницата, но единият е получил наранявания на белите дробове, има счупени ребра и нараняване на главата. Той продължава да се лекува в болница. Понастоящем останалите трима са с гипсирани крайници. И четиримата християни са били дамгосани с кръстове по телата. Нападателите са ги принудили да изядат страници от разкъсана Библия.

Евангелският съвет на Венецуела призовава за незабавно разследване, съобщава Premier Christian News.

Насилието е реакция на програмата за християнско подпомагане на наркозависими. Тя има за цел да помогне на наркоманите да преодолеят своята зависимост и да се върнат към нормален живот.

Според Open Doors атаката е „необичайна“, защото „Венецуела не е в списъка за наблюдение на страните с най-много преследвани християни. Те подчертават колко необичайна е тази атака срещу християните в страната, въпреки че насилието над вярващи в други части на Латинска Америка, е по-интензивно.“

Източник: Евангелски вестник

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal