Начало » Новини » Светът » Божествена Литургия в Храма на Света Варвара в Лиеж | СНИМКИ

Божествена Литургия в Храма на Света Варвара в Лиеж | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 14 март 2021 г., Неделя Сиропустна, Високопреосвещеният Митрополит на Белгия, Екзарх на Нидерландия и Люксембург г-н Атинагор отслужи Божествена Литургия в Свещения Храм на Света Варвара в Лиеж при спазването на всички ограничителни мерки за избягване разпространението на пандемията от коронавирус, които са в сила в Кралство Белгия.

Вместо проповед, Негово Високопреосвещенство прочете Огласителното слово на Н.Б. Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей за началото на Светата и Велика Четиридесетница.

Преди края на Божествената Литургия, Митрополит Атинагор хиротесира (пострига) за четец ученика Илия Aljerjos, който идва от Сирия. Той помага в Олтара и на аналоя, но и винаги е готов помощник за нуждите на енорията.

Накрая, Митрополит Атинагор благодари на Архиерейския наместник протопрезвитер Николаос Паламианакис и на презвитер Серватиос Замо, ефимерий на енорията за пастирското дело, което изпълняват. Той им пожела периодът на Четиридеседницата да бъде богат на духовни плодове за всички.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal