Белград: Патриаршеска Божествена Литургия в Неделята на Православието 2021 | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: SRB

Автор: Александър Иванов

На 21 март 2021 – Неделя на Православието – в криптата на Катедралния Храм на Свети Сава Сръбски в град Белград Негово Блаженство Ипекският (Печ) Архиепископ, Белградско-Карловският Митрополит и Патриархът на Сърбия г-н г-н Порфирий отслужи Патриаршеска Божествена Литургия. Това съобщава Радио Слово љубве.

С Предстоятеля съслужиха Далматинският Епископ г-н Никодим и Ремесианският Епископ г-н Стефан.

Присъстваха още министърът на външните работи на Република Сърбия г-н Никола Селакович и директорът на Дирекцията за сътрудничество с църквите и религиозните организации д-р Владимир Роганович.

По време на празника в Храма не бяха спазвани никакви противоепидемични мерки за защита. За пореден път. Десетките хора не носеха маски на лицата си и не спазваха дори минимална физическа дистанция, въпреки многото ковид жертви, които дава Сръбската Патриаршия. Припомняме, че само преди четири дни Далматинският Епископ Никодим беше изписан от болница след лечение от коронавирус, а Ремесианският Епископ Стефан съобщи на 20 март, че се е ваксинирал срещу COVID-19, за да може да служи, и призова вярващите да направят същото и тогава да дойдат в Храма.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal