Безпрецедентни и шокиращи кадри от протест срещу Православието в Атина | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GREN ROPL

Автор: Йордан Георгиев

Безпрецедентни и шокиращи сцени се разиграха тази вечер в центъра на Атина от протестиращи, които обиждаха гръцката култура и православната вяра. Тези лица публично се обявиха в защита на човешките права и индивидуални свободи на затворници, осъдени за извършване на серийни убийства, но в същото време те не зачитат религиозната свобода.

По-конкретно, около 20 души са се събрали да участват в едно от планираните протестни шествия в подкрепа на Димитрис Куфондинас, член на терористична организация, осъден на доживотен затвор за убийството на 11 души. Защитниците на Куфондинас нападат без видима причина мотоциклетист, който носи в задната част на автомобила си икона на Пресвета Богородица и Кръст.

На видеото се вижда как събралите се протестиращи (основно млади хора, вкл. и непълнолетни – Бел. авт.) провокират мъжа и хвърлят иконата на земята, след това те яростно я стъпкват с крака. Накрая взимат фототипното изображение на Пресвета Богородица и го скъсват на парчета. Мъжът събира парчетата от Светата Икона. Но явно, протестиращите богохулници не са доволни от това, което са направили и решават да довършат богохулното си дело като две момичета докъсват останалата част от иконата.

Важно е да се отбележи, че този инцидент на богохулството и оскверняване на Божия образ на Светата Икона в лицето на Пресвета Богородица идва само няколко дни след като „Journal of the Authors“ призова Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним да се намеси в този казус като защити индивидуалните свободи на Димитрис Куфондинас. В същото време, протестиращите в негова ползва не показват никакво зачитане на религиозна свобода.

Всъщност тези богохулстващи хора се подиграха на човека, който се опита да вземе иконата от средата на улицата, където беше хвърлена, за да я спаси от яростта им, но той не успя. Протестиращите взеха иконата и я разкъсаха, скандирайки вулгарни лозунги.


Източник: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal