Атинският Архиепископ прие зам.-министъра на здравето Зои Рапти: Еладската Църква е пионер в лечението на хора с деменция

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Заместник-министърът на здравето на Република Гърция г-жа Зои Рапти посети на 01 март 2021 Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II. Това съобщава пресслужбата на Еладската Църква.

Страните обсъдиха различни въпроси от общ интерес в контекста на сътрудничеството относно грижите за психичното здраве.

Еладската Църква е пионер в лечението на хора с деменция. Дирекцията за психично здраве към Министерството има специално сътрудничество с Еладската Църква. Целта ми е да увеличим и подобрим още повече нашето сътрудничество.“ – каза г-жа Зои Рапти, изтъквайки големия принос на Еладската Църква в здравеопазването и лечението на хората.

От своя страна, Архиепископът благодари за срещата и подчерта, че са били обсъдени много важни въпроси, касаещи болните и възрастните хора, особено тези с деменция. „Обсъдихме и структурите, които Църквата ръководи, и за това как да ги накараме да функционират по най-добрия начин, за да увеличим тяхното служение, като се изправяме пред всякакви проблеми, които възникват по пътя ни.

На срещата присъстваха също и Протосингелът на Атинската Архиепископия Архимандрит Варнавас Теохарис и генералният директор на благотворителната организация на Архиепископията „Αποστολή“ г-н Констандинос Димцас.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal