Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Румъния » Архиепископът на Тимишоара Йоан дари 8 тона храна за психиатричните болници в диоцеза на Архиепископията на Тимишора | СНИМКИ

Архиепископът на Тимишоара Йоан дари 8 тона храна за психиатричните болници в диоцеза на Архиепископията на Тимишора | СНИМКИ

In other languages: RO

Автор: Александър Иванов

В четвъртък Архиепископът на Тимишоара и Митрополит на Банат г-н Йоан (Сележан) посети психиатричните болници в Джебел и Гатая, намиращи се в диоцеза на Свещената Архиепископия на Тимишоара, където направи дарение от почти осем тона храна. Това съобщава Basilica.ro.

Така освен комфорт и молитва, персоналът и пациентите получиха и 7 720 килограма зеленчуци и плодове.

Нямам достатъчно думи да изразя благодарността и признателността за помощта, получена от Църквата и особено от Митрополит Йоан, без която, особено през последната година, би било много трудно за нас“ – каза директорът на болницата в Джебел. „Храната и плодовете, които получаваме, са много полезни и ни помагат да разнообразим менюто на пациентите.

Архиепископ Йоан постоянно помага на тези болници, както и на други социални институции в неговия диоцез. Само през миналата година Архиепископията на Тимишоара е осигурила 15 тона храна.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal