Архиепископът на Вроцлав и Шчечин Георги се срещна със зам.-министъра на МВР и администрацията на Полша | СНИМКИ

In other languages: PL

Автор: Отец Ярослав Бирилко, 22.03.2021

Превод: Йордан Георгиев

В петък, на 19 март, Архиепископ Георги (Йержи), ординарий на Вроцлавско-Шчечинската Епархия и православен военен ординарий, посети зам.-министъра на Министерството на вътрешните работи и администрацията г-н Блажей Побожи.

По време на срещата и двете страни имаха възможност да обсъдят най-важните въпроси, свързани с функционирането на Вроцлавско-Шчечинската Епархия. Бяха обсъдени също и проблеми, произтичащи от опазването на историческите храмове и функционирането на благотворителните дейности както и тези, свързани с предоставянето на опека. Архиепископ Йержи представи на министъра актуални въпроси, свързани с Православния военен ординариат, а също така обсъди и въпросите за сътрудничеството с Християнската богословска академия в светлината на изменението на нейния устав.

Министърът благодари на Архиепископ Йержи за възможността да се срещне с него като изрази своята готовност да продължи сътрудничеството между тях. Посещението беше проведено в много приятна и конструктивна атмосфера. На срещата присъстваха г-н Анджей Рудлицки – директор на Департамента за религиозните деноминации, националните и етнически малцинства, както и отец Ярослав Бирилко – отговарящ за реставрацията на паметниците в Епархията

Източник: Prawosławna Diecezja Wrocławsko-Szczecińska

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal