Архиепископът на Америка осъди убийството на десет души при стрелба в щата Колорадо: Стига омраза и унищожение

In other languages: EN – GR

Автор: Александър Иванов

Десет души, сред които полицай, бяха убити при стрелба в супермаркет в американския щат Колорадо, предава БНТ.

Предполагаемият извършител е задържан. Не са известни мотивите за нападението.

Това е втори подобен случай за последната седмица, след като в Атланта бяха застреляни осем души, включително шест жени от азиатски произход.

Около 14:30 часа, местно време, стрелецът влиза в супермаркет в оживен район на Боулдър – град на 45 километра северозападно от столицата на Колорадо Денвър. И открива стрелба. Клиенти и служители панически търсят къде да се скрият или да избягат.

Полицията пристига и отцепва района. Убит е полицай – първият, отзовал се на сигнала за стрелба. Загиналият е 51-годишният Ерик Тали – баща на седем деца.

Полицай, изпълняващ задълженията си с невероятен кураж и героизъм, и със седем деца. Това е трагично„, коментира вицепрезидентът Камала Харис.

Американски медии съобщават, че стрелецът е бил въоръжен с полуавтоматична пушка, която е много разпространена в САЩ и често е използвана при подобни стрелби.

Беше обикновен ден, влязохме в магазина и се разделихме, за да направим по-бързо покупките и да се прибираме. Докато вървях зад нея, чух странен шум, мисля че отвън, но после започна да се чува ясно и вътре. Бяха изстрели„, казва млад мъж, който се оказал заедно с половинката си в злополучния магазин.

Междувременно извършителят и неговите жертви са идентифицирани. 21-годишният Ахмад Алиса е обвинен за убийството на 10 души на възраст между 20 и 65 години. Той е бил ранен и е в болница в стабилно състояние.

Високопреосвещеният Архиепископ на Америка г-н Елпидофор осъди убийството.

Трагичните и безсмислени убийства в Боулдър, Колорадо, призовават всички нас да предприемем действия. Не можем да понасяме тези актове на омраза, подхранвани от заблуда и снабдени с оръжия за унищожение. Разумът трябва да надделее; насилието с оръжие струва твърде много. Любовта ще победи, но трябват действия.“ – написа Архиепископ Елпидофор на страницата си в Twitter.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎