Архиепископът на Америка: Настояваме жените от нашата Църква да се включат по-активно, като поемат ръководни роли | VIDEO

In other languages: EN – GR

Автор: Александър Иванов

Във видео, публикувано в Twitter, Архиепископът на Америка г-н Елпидофор подчерта значението на приноса на жените в Църквата като част от честването на Месеца на женската история.

По-конкретно, Архиепископът написа: „В знак на благодарност за приноса на жените за доброто на нашия свят, в този Месец на женската история нека се образоваме: жените са гръбнакът на нашите енории и заслужават много повече уважение, отколкото получават. Настояваме жените от нашата Църква да се включат по-активно, като поемат ръководни роли.

Месецът на женската история (Women’s History Month) е ежегодно обявен месец, който подчертава приноса на жените за събития в историята и съвременното общество. Празнува се през март в САЩ, Обединеното кралство и Австралия – съответствайки на Международния ден на жената на 08 март; и през октомври в Канада – съответствайки на честването на Деня на хората на 18 октомври.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal