Архиепископът на Америка Елпидофор пристига във Фенер за интронизацията на Митрополита Старец на Халкидона Емануил

Από την τελευταία επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Φανάρι τον περασμένο Αύγουστο όπου τον υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Φωτογραφία: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

In other languages: GR EN

Автор: Теодорос Калмукос

Превод: Йордан Георгиев

Бостън

В неделя на 14 март 2021 г. Архиепископът на Америка г-н Елпидофор пристига във Вселенската Патриаршия, Константинопол. Поводът на посещението е интронизацията на новоизбрания Митрополит Старец на Халкидона г-н Емануил, преместен от Митрополията на Галия.

Интронизацията е предвидена за събота на 21 март 2021 г. в Катедралния Храм на Света Троица в Халкидона. Интронизацията ще бъде предводена от Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей. Очаква се да присъства плеяда от Архиереи от Константинопол, Гърция и Европа, понеже Високопреосвещеният Старец Емануил се радва на любов и уважение в световен мащаб.

Гръцкото правителство се очаква да бъде представено от зам.-министъра на външните работи г-н Констандинос Власис, отговарящ за въпросите на гръцката диаспора и православните църки в диаспората.

Архиепископ Елпидофор ще бъде приет от Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, с когото ще имат среща и сътрудничество по въпроси, които се отнасят до Архиепископията на Америка.

Последният път, когато Архиепископ Елпидофор посети Константинопол беше през миналия август.

В информацията на Εθνικός Κήρυξ се посочва, че Вселенският Патриарх е особено радостен и развълнуван от положителния резултат по въпроса за Богословската Школа в Бостън с потвърждаване на академичното ѝ признание, за което писахме подробно в нашето издание от 08 март 2021 г.

Това е постижение на доброто сътрудничество на президента на Школата г-н Георгиос Кандонис с Архиепископа на Америка г-н Елпидофор.

Също така, следващата седмица ще заседава Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия в новия си състав, под председателството на Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, където се очаква да бъде избран нов Митрополит на Галия.

Източник: Εθνικός Κήρυξ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal